ایران کشوری است که از شمال و جنوب به دریا منتهی میشود، از همینرو صنایع دریایی در ایران از همان ابتدای ورود آریاییها به این خاک از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.
اگر نگاهی به تاریخ بیندازیم خواهیم دید، از زمانی که بشریت توانست کشتیسازی کند در کشور ما نیز صنایع دریایی وجود داشته، به همین دلیل میتوان به این نتیجه رسید که ایران در این صنایع در جایگاه بالایی قرار دارد. در کشوری که صنایع دریایی یکی از قدرتهای آن به شمار میآید باید شاهد برگزاری نمایشگاههای مختلف در این زمینه باشیم و همایش و سمینارهای گوناگونی برای تقویت بیشتر آن و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی برگزار شود، چراکه نمایشگاهها بهترین فرصت برای خودنمایی هستند و به کمک آنها میتوان قدرت یک صنعت را به رخ دنیا کشید. یکی از مهمترین نمایشگاه و همایشهایی که به طور سالانه در ایران برگزار میشود نمایشگاه «صنایع دریایی و دریانوردی» است که امسال هجدهمین دوره خود را پشتسر گذاشت و از 27 تا 30 مهر در کیش برگزار شد. همایشها و سمینارهای تخصصی در حوزههای مختلف اهداف خاصی را در زمان برگزاری و بعد از آن دنبال میکنند.
درباره همایشهای صنایع دریایی نیز این روال مدنظر بوده و میتوان گفت، اهداف این همایش آشنایی کارشناسان و متخصصان، استادان و مسئولان اجرایی کشور با مسائل و مشکلات این صنعت مهم و ارائه راهکارهای منطقی به منظور حل مشکلات و پیشرفت بیشتر است. این همایش تا امروز 17 دوره موفق را پشت سر گذاشته و این روزها شاهد برگزاری هجدهمین دوره آن هستیم. با نگاهی به پیشینه همایش صنایع دریایی درخواهیم یافت هیچگاه محل و زمان ثابتی برای آن وجود نداشته اما همیشه سعی بر آن بوده که این همایش بدون مشکل برگزار شود. نخستین همایش صنایع دریایی در 26 و 27 اردیبهشت 1378 در تهران و مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما کلید خورد و پس از آن تمامی همایشها به مرور و با نظم سالانه برگزار شد. این همایش در عمر 18 ساله خود تا امروز در بندرعباس، جزیره کیش، تهران، بندر انزلی، بوشهر، شهر نور مازندران و آبادان برگزار شده است.
اهداف و محورهای برگزاری
همایش صنایع دریایی محلی مناسب است تا این صنعت بزرگ به حرکت دربیاید و راه صحیح خود را بپیماید. این همایش تمام اهداف خود را براساسی چیده تا در نهایت صنعت دریایی ایران به جایگاه واقعی خود در جهان دست پیدا کند. باتوجه به تصویب لایحه حمایت از توسعه صنایع دریایی در مرداد سال 86 و بسیاری از ظرفیتهای مورد نیاز توسعه و پیشرفت صنایع دریایی در کشور مانند امکانات سختافزاری و نیروهای تحصیلکرده که در حال حاضر مهیا شدهاند، مسئولان امیدوارند با برگزاری 17 دوره مستمر همایش صنایع دریایی، هجدهمین همایش صنایع دریایی در مهر 1395 بتواند اجتماع کاملی از تمامی مدیران ارشد مرتبط با موضوع بوده و به اهداف و نتایج مورد انتظار دست یابد.
از مهمترین اهدافی که برای هجدهمین همایش در نظر گرفته شده میتوانیم به طرح اهمیت و جایگاه صنایع دریایی در اقتصاد کشور، پرداختن به موضوع بهصورت همهجانبه و فرابخشی، نقد مسائل و مشکلات از منظر همه سازمانها و مراکز مرتبط، تدوین راهحلها و روشهای اجرایی باتوجه به فرصتهای موجود به منظور توسعه سواحل کشور، جذب بازارهای بزرگ صنایع دریایی (حدود 2 میلیارد دلار در سال) به کارخانهها و صنایع داخلی، تسریع در اجرای آییننامههای قانون حمایت از توسعه صنایع دریایی، آشنایی بیشتر مسئولان با صنایع دریایی و مسائل آن، حداکثر استفاده از توان و ظرفیت صنایع داخلی، آشنایی با برنامهها و دیدگاههای مسئولان اجرایی و قانونگذاری کشور درباره صنایع دریایی، همفکری صاحبنظران و کارشناسان دریایی و طرح دیدگاهها و نظرها و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در صنایع دریایی و صنایع وابسته اشاره کنیم.
محورهای این همایش نیز در 10 شاخه مختلف به این صورت تقسیمبندی شدهاند:
1-مدیریت و اقتصاد دریایی: برنامهریزی و سیاستگذاری، مدیریت پروژههای دریایی، روشهای تامین مالی و مهندسی خرید، بازاریابی دریایی و پساتحریم، سرمایهگذاری داخلی و خارجی، گردشگری و اکوتوریسم دریایی، دریا و اقتصاد مقاومتی.
2- صنایع نفت و گاز دریایی: فناوری نفت و گاز دریایی، مکانیک حفاری در دریا، فناوری تحکیم چاههای نفتی، مدیریت و مهندسی مخازن، تولید و بهرهبرداری از مخازن دریا
3- دریانوردی و حملونقل دریایی: ترافیک و ترابری دریایی، حملونقل، لجستیک و خدمات دریایی، بانکرینگ و سوخت رسانی
4- قوانین، مقررات و استانداردها: قوانین، استانداردها و کنوانسیونهای ملی و بینالمللی، بیمههای دریایی، حقوق دریا، قوانین کار دریایی
5- ایمنی، بهداشت و محیطزیست دریایی: بررسی و پیشگیری از سوانح دریایی، جستوجو و نجات دریایی، آلودگیهای دریایی، روشهای حفاظت از محیطزیست دریایی
6- شرایط محیط دریا: هیدرودینامیک دریا، اقیانوسشناسی، هواشناسی دریایی، اندازهگیری پارامترهای دریایی، هیدروگرافی
7- طراحی و ساخت شناورهای دریایی: روشهای طراحی، هیدرودینامیک شناورهای دریایی، نگهداری و تعمیر شناورهای دریایی، روشهای بازیافت، تجهیزات، ماشینآلات و سیستمهای رانش
8- تاسیسات ساحلی و فراساحلی: سازههای ساحلی و بندری، سکوهای دریایی، مهندسی خط لوله دریایی، نصب و اجرای سازههای دریایی، ژئوتکنیک دریایی، خوردگی و حفاظت سازههای دریایی
9- فناوریهای نوین و انرژیهای تجدیدپذیر دریایی: ابزار دقیق و روشهای کنترل، الکترونیک، مخابرات و ناوبری دریایی، مواد نو و کامپوزیت، روباتیک و تجهیزات زیرسطحی، روشهای نوین صید و آبزیپروری در دریا، انرژیهای تجدیدپذیر دریایی، روشهای نوین بهرهبرداری از منابع زیستی و غیرزیستی دریا
10-سرمایههای انسانی: عرضه و تقاضای نیروی انسانی متخصص دریایی، مشکلات دریانوردان و صنعتگران دریایی، سرمایههای اجتماعی و فرهنگ دریایی، آموزش در حوزه مهندسی دریا و دریانوردی
در حاشیه همایش
در حاشیه همایش صنایع دریایی برنامههای جانبی نیز برگزار شد که حضور در هرکدام از آنها برای شرکتکنندگان در همایش مجاز است. انجمن مهندسی دریایی ایران در راستای فرهنگسازی گردشگری دریایی، افزایش توجه مردم به مقوله دریا و همچنین ارتقای توان داخل در ساخت شناورهای تفریحی، برگزاری مسابقات شناورهای موتوری را در سال 1395 در دستور کار قرار داده است. این مسابقه قرار است در دو روز پایانی همایش یعنی 29 و 30 مهر برگزار شود و در پایان همایش از برندگان این مسابقه تقدیر به عمل خواهد آمد.
همچنین در حاشیه همایش غیر از برگزاری مسابقه شناورهای موتوری قرار است کارگاههای آموزشی مختلفی نیز برگزار شود که از مهمترین آنها میتوانیم به نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در صنعت فراساحل، فناوریهای نوین در مدیریت دانش خوردگی دریایی با تاکید بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، پایانههای شناور دریایی، کاربرد AUV و ROV در صنایع نفت و گاز، آشنایی باپیشبینی عددی هواشناسی دریایی و... اشاره کنیم. علاوهبر این در حاشیه این همایش 3 جایزه دکتر گل افشانی، دانشجوی برتر و پایاننامه برتر نیز به مقالات ارسالی و همچنین دانشجویان محصل در زمینه صنایع دریایی اهدا خواهد شد. دانشجویان باید پایاننامه و همچنین مدارک تحصیلی خود را تا تاریخ 31 شهریور به دبیرخانه این همایش ارسال میکردند تا مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت در طول برگزاری همایش از برترینها تقدیر شود.
هجدهمین دوره، قدرتمندتر از همیشه
تا اینجا به بررسی همایش صنایع دریایی پرداختیم و اغلب افراد نیز همایش و نمایشگاه را یک نوع میدانند، در حالی که هجدهمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی بحثی متفاوت نسبت به نمایشگاههای دیگر دارد. این نمایشگاه وظیفه خطیر جذب سرمایهگذار و شرکتهای خارجی را برعهده دارد و به صورت سالانه برگزار میشود. گفتنی است این رویداد از سال 1382 کار خود را آغاز کرد و برخی از دورههای آن به صورت دوبار در یکسال بوده است. به دنبال برگزاری 17 دوره نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی ایران تا سال 1394 انجمن مهندسی دریـایی ایـران با همکاری معاونت همایشها و نمایشگاههای شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش وابسته به سازمان منطقه آزاد کیش هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی ایران را در مهر 1395، با هدف شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری و ارائه توانمندیها و آخـرین دستاوردهای صنایع، تاسیسات و سامانههای دریایی و بندری جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی برگزار کرد.
بی شک برپایی هجدهمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی ایران که حتیالامکان ارائهکننده آخرین دستاوردهای نمایشگاهی دنیا است، میتواند نقش بسزایی در شناسایی و گسترش مناسبات تجاری و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری بین مراکز صنایع دریایی و دریانوردی و طرفهای خارجی آنها ایفا کند. در بخش نمایشگاهی بیش از 200 شرکت داخلی فعال در عرصه صنایع دریایی و دریانوردی و نفت و گاز فراساحل و همچنین 106 شرکت خارجی از کشورهای هلند، آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلیس، امارات متحده عربی، ترکیه، چین، ژاپن، سوئد، کرهجنوبی، سنگاپور، پرتغال، یونان، فنلاند، رومانی، صربستان، هند و... در فضایی به وسعت بیش از 8000 مترمربع آخرین دستاوردها، تجهیزات و قطعات مختلف صنایع دریایی و دریانوردی خود را به نمایش گذاشتند.
همچنین در این نمایشگاه زمینههای مشارکت در حوزههای بنادر و کشتیرانی، صنایع ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحلی، خدمات دریایی و بندری، معرفی سازندگان و تامینکنندگان تجهیزات دریایی و قوانین، استانداردها و کنوانسیونهای بینالمللی فراهم شد. این رویداد از روز 27 مهر کار خود را آغاز کرد و تا روز جمعه 30 مهر ادامه یافت. این نمایشگاه نسبت به سال گذشته که در دی برگزار شده بود پیشرفتهای چشمگیری داشت. فضای برگزاری این رویداد در مدت یک سال نزدیک 1000 مترمربع افزایش داشت و همچنین بیش از 100 شرکت داخلی و خارجی مضاف بر آمار سال گذشته در رویداد امسال شرکت کردند که نشان از تاثیر برداشته شدن تحریمها و همچنین جذابیت صنایع دریایی ایران در دنیا دارد.
منبع: تین نیوز
ایران کشوری است که از شمال و جنوب به دریا منتهی میشود، از همینرو صنایع دریایی در ایران از همان ابتدای ورود آریاییها به این خاک از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.
اگر نگاهی به تاریخ بیندازیم خواهیم دید، از زمانی که بشریت توانست کشتیسازی کند در کشور ما نیز صنایع دریایی وجود داشته، به همین دلیل میتوان به این نتیجه رسید که ایران در این صنایع در جایگاه بالایی قرار دارد. در کشوری که صنایع دریایی یکی از قدرتهای آن به شمار میآید باید شاهد برگزاری نمایشگاههای مختلف در این زمینه باشیم و همایش و سمینارهای گوناگونی برای تقویت بیشتر آن و همچنین جذب سرمایهگذاران خارجی برگزار شود، چراکه نمایشگاهها بهترین فرصت برای خودنمایی هستند و به کمک آنها میتوان قدرت یک صنعت را به رخ دنیا کشید. یکی از مهمترین نمایشگاه و همایشهایی که به طور سالانه در ایران برگزار میشود نمایشگاه «صنایع دریایی و دریانوردی» است که امسال هجدهمین دوره خود را پشتسر گذاشت و از 27 تا 30 مهر در کیش برگزار شد. همایشها و سمینارهای تخصصی در حوزههای مختلف اهداف خاصی را در زمان برگزاری و بعد از آن دنبال میکنند.
درباره همایشهای صنایع دریایی نیز این روال مدنظر بوده و میتوان گفت، اهداف این همایش آشنایی کارشناسان و متخصصان، استادان و مسئولان اجرایی کشور با مسائل و مشکلات این صنعت مهم و ارائه راهکارهای منطقی به منظور حل مشکلات و پیشرفت بیشتر است. این همایش تا امروز 17 دوره موفق را پشت سر گذاشته و این روزها شاهد برگزاری هجدهمین دوره آن هستیم. با نگاهی به پیشینه همایش صنایع دریایی درخواهیم یافت هیچگاه محل و زمان ثابتی برای آن وجود نداشته اما همیشه سعی بر آن بوده که این همایش بدون مشکل برگزار شود. نخستین همایش صنایع دریایی در 26 و 27 اردیبهشت 1378 در تهران و مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما کلید خورد و پس از آن تمامی همایشها به مرور و با نظم سالانه برگزار شد. این همایش در عمر 18 ساله خود تا امروز در بندرعباس، جزیره کیش، تهران، بندر انزلی، بوشهر، شهر نور مازندران و آبادان برگزار شده است.
اهداف و محورهای برگزاری
همایش صنایع دریایی محلی مناسب است تا این صنعت بزرگ به حرکت دربیاید و راه صحیح خود را بپیماید. این همایش تمام اهداف خود را براساسی چیده تا در نهایت صنعت دریایی ایران به جایگاه واقعی خود در جهان دست پیدا کند. باتوجه به تصویب لایحه حمایت از توسعه صنایع دریایی در مرداد سال 86 و بسیاری از ظرفیتهای مورد نیاز توسعه و پیشرفت صنایع دریایی در کشور مانند امکانات سختافزاری و نیروهای تحصیلکرده که در حال حاضر مهیا شدهاند، مسئولان امیدوارند با برگزاری 17 دوره مستمر همایش صنایع دریایی، هجدهمین همایش صنایع دریایی در مهر 1395 بتواند اجتماع کاملی از تمامی مدیران ارشد مرتبط با موضوع بوده و به اهداف و نتایج مورد انتظار دست یابد.
از مهمترین اهدافی که برای هجدهمین همایش در نظر گرفته شده میتوانیم به طرح اهمیت و جایگاه صنایع دریایی در اقتصاد کشور، پرداختن به موضوع بهصورت همهجانبه و فرابخشی، نقد مسائل و مشکلات از منظر همه سازمانها و مراکز مرتبط، تدوین راهحلها و روشهای اجرایی باتوجه به فرصتهای موجود به منظور توسعه سواحل کشور، جذب بازارهای بزرگ صنایع دریایی (حدود 2 میلیارد دلار در سال) به کارخانهها و صنایع داخلی، تسریع در اجرای آییننامههای قانون حمایت از توسعه صنایع دریایی، آشنایی بیشتر مسئولان با صنایع دریایی و مسائل آن، حداکثر استفاده از توان و ظرفیت صنایع داخلی، آشنایی با برنامهها و دیدگاههای مسئولان اجرایی و قانونگذاری کشور درباره صنایع دریایی، همفکری صاحبنظران و کارشناسان دریایی و طرح دیدگاهها و نظرها و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و فناوری در صنایع دریایی و صنایع وابسته اشاره کنیم.
محورهای این همایش نیز در 10 شاخه مختلف به این صورت تقسیمبندی شدهاند:
1-مدیریت و اقتصاد دریایی: برنامهریزی و سیاستگذاری، مدیریت پروژههای دریایی، روشهای تامین مالی و مهندسی خرید، بازاریابی دریایی و پساتحریم، سرمایهگذاری داخلی و خارجی، گردشگری و اکوتوریسم دریایی، دریا و اقتصاد مقاومتی.
2- صنایع نفت و گاز دریایی: فناوری نفت و گاز دریایی، مکانیک حفاری در دریا، فناوری تحکیم چاههای نفتی، مدیریت و مهندسی مخازن، تولید و بهرهبرداری از مخازن دریا
3- دریانوردی و حملونقل دریایی: ترافیک و ترابری دریایی، حملونقل، لجستیک و خدمات دریایی، بانکرینگ و سوخت رسانی
4- قوانین، مقررات و استانداردها: قوانین، استانداردها و کنوانسیونهای ملی و بینالمللی، بیمههای دریایی، حقوق دریا، قوانین کار دریایی
5- ایمنی، بهداشت و محیطزیست دریایی: بررسی و پیشگیری از سوانح دریایی، جستوجو و نجات دریایی، آلودگیهای دریایی، روشهای حفاظت از محیطزیست دریایی
6- شرایط محیط دریا: هیدرودینامیک دریا، اقیانوسشناسی، هواشناسی دریایی، اندازهگیری پارامترهای دریایی، هیدروگرافی
7- طراحی و ساخت شناورهای دریایی: روشهای طراحی، هیدرودینامیک شناورهای دریایی، نگهداری و تعمیر شناورهای دریایی، روشهای بازیافت، تجهیزات، ماشینآلات و سیستمهای رانش
8- تاسیسات ساحلی و فراساحلی: سازههای ساحلی و بندری، سکوهای دریایی، مهندسی خط لوله دریایی، نصب و اجرای سازههای دریایی، ژئوتکنیک دریایی، خوردگی و حفاظت سازههای دریایی
9- فناوریهای نوین و انرژیهای تجدیدپذیر دریایی: ابزار دقیق و روشهای کنترل، الکترونیک، مخابرات و ناوبری دریایی، مواد نو و کامپوزیت، روباتیک و تجهیزات زیرسطحی، روشهای نوین صید و آبزیپروری در دریا، انرژیهای تجدیدپذیر دریایی، روشهای نوین بهرهبرداری از منابع زیستی و غیرزیستی دریا
10-سرمایههای انسانی: عرضه و تقاضای نیروی انسانی متخصص دریایی، مشکلات دریانوردان و صنعتگران دریایی، سرمایههای اجتماعی و فرهنگ دریایی، آموزش در حوزه مهندسی دریا و دریانوردی
در حاشیه همایش
در حاشیه همایش صنایع دریایی برنامههای جانبی نیز برگزار شد که حضور در هرکدام از آنها برای شرکتکنندگان در همایش مجاز است. انجمن مهندسی دریایی ایران در راستای فرهنگسازی گردشگری دریایی، افزایش توجه مردم به مقوله دریا و همچنین ارتقای توان داخل در ساخت شناورهای تفریحی، برگزاری مسابقات شناورهای موتوری را در سال 1395 در دستور کار قرار داده است. این مسابقه قرار است در دو روز پایانی همایش یعنی 29 و 30 مهر برگزار شود و در پایان همایش از برندگان این مسابقه تقدیر به عمل خواهد آمد.
همچنین در حاشیه همایش غیر از برگزاری مسابقه شناورهای موتوری قرار است کارگاههای آموزشی مختلفی نیز برگزار شود که از مهمترین آنها میتوانیم به نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در صنعت فراساحل، فناوریهای نوین در مدیریت دانش خوردگی دریایی با تاکید بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، پایانههای شناور دریایی، کاربرد AUV و ROV در صنایع نفت و گاز، آشنایی باپیشبینی عددی هواشناسی دریایی و... اشاره کنیم. علاوهبر این در حاشیه این همایش 3 جایزه دکتر گل افشانی، دانشجوی برتر و پایاننامه برتر نیز به مقالات ارسالی و همچنین دانشجویان محصل در زمینه صنایع دریایی اهدا خواهد شد. دانشجویان باید پایاننامه و همچنین مدارک تحصیلی خود را تا تاریخ 31 شهریور به دبیرخانه این همایش ارسال میکردند تا مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت در طول برگزاری همایش از برترینها تقدیر شود.
هجدهمین دوره، قدرتمندتر از همیشه
تا اینجا به بررسی همایش صنایع دریایی پرداختیم و اغلب افراد نیز همایش و نمایشگاه را یک نوع میدانند، در حالی که هجدهمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی بحثی متفاوت نسبت به نمایشگاههای دیگر دارد. این نمایشگاه وظیفه خطیر جذب سرمایهگذار و شرکتهای خارجی را برعهده دارد و به صورت سالانه برگزار میشود. گفتنی است این رویداد از سال 1382 کار خود را آغاز کرد و برخی از دورههای آن به صورت دوبار در یکسال بوده است. به دنبال برگزاری 17 دوره نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی ایران تا سال 1394 انجمن مهندسی دریـایی ایـران با همکاری معاونت همایشها و نمایشگاههای شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش وابسته به سازمان منطقه آزاد کیش هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی ایران را در مهر 1395، با هدف شناسایی و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری و ارائه توانمندیها و آخـرین دستاوردهای صنایع، تاسیسات و سامانههای دریایی و بندری جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی برگزار کرد.
بی شک برپایی هجدهمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی ایران که حتیالامکان ارائهکننده آخرین دستاوردهای نمایشگاهی دنیا است، میتواند نقش بسزایی در شناسایی و گسترش مناسبات تجاری و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری بین مراکز صنایع دریایی و دریانوردی و طرفهای خارجی آنها ایفا کند. در بخش نمایشگاهی بیش از 200 شرکت داخلی فعال در عرصه صنایع دریایی و دریانوردی و نفت و گاز فراساحل و همچنین 106 شرکت خارجی از کشورهای هلند، آلمان، فرانسه، ایتالیا، انگلیس، امارات متحده عربی، ترکیه، چین، ژاپن، سوئد، کرهجنوبی، سنگاپور، پرتغال، یونان، فنلاند، رومانی، صربستان، هند و... در فضایی به وسعت بیش از 8000 مترمربع آخرین دستاوردها، تجهیزات و قطعات مختلف صنایع دریایی و دریانوردی خود را به نمایش گذاشتند.
همچنین در این نمایشگاه زمینههای مشارکت در حوزههای بنادر و کشتیرانی، صنایع ساخت و تعمیر کشتی، صنایع فراساحلی، خدمات دریایی و بندری، معرفی سازندگان و تامینکنندگان تجهیزات دریایی و قوانین، استانداردها و کنوانسیونهای بینالمللی فراهم شد. این رویداد از روز 27 مهر کار خود را آغاز کرد و تا روز جمعه 30 مهر ادامه یافت. این نمایشگاه نسبت به سال گذشته که در دی برگزار شده بود پیشرفتهای چشمگیری داشت. فضای برگزاری این رویداد در مدت یک سال نزدیک 1000 مترمربع افزایش داشت و همچنین بیش از 100 شرکت داخلی و خارجی مضاف بر آمار سال گذشته در رویداد امسال شرکت کردند که نشان از تاثیر برداشته شدن تحریمها و همچنین جذابیت صنایع دریایی ایران در دنیا دارد.
منبع: تین نیوز