نشست مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با اصحاب رسانه:
گازرسانی و برقرسانی؛ بزرگترین مشکلات پیشروی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر؛ غلامرضا مختاری ظهر امروز در نشست خبری جایگاه خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات را در جامعه بسیار با اهمیت و حیاتی عنوان کرد و گفت: خبرنگاران رسالت بسیار سنگینی در ابعاد گوناگون در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند بگونهای که مقام معظم رهبری مطبوعات را یک پدیده ضروری، لازم و اجتناب ناپذیر برای جامعه نام برده اند و نقد و نظارت، اطلاع رسانی صادقانه و شفاف سازی و طرح و تبادل آراء و افکار آنها را در جامعه در یک جایگاه والا بیان کردهاند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی افزود: بدون شک تحقق زیر ساختهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر برای تحقق حماسه اقتصادی فراهم است که امید میرود با برنامهریزیهای انجام شده شاهد تحقق این مهم در این منطقه باشیم.
غلامرضا مختاری با بیان ویژگیهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تصریح کرد: استفاده از معافیت گمرکی و پردازش کالا و افزایش ارزش افزوده، امکان ترانزیت سریع کالا از طریق جاده و دریا و در آینده ای نه چندان دور از طریق قطارهای باربری، متروکه نشدن کالا در منطقه ویژه، امکان صادرات و واردات کالا بدون دریافت عوارض گمرکی و واردات مواد اولیه بدون انجام مراحل ترخیص قطعی در گمرک از مزایای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر است.
وی با بیان اینکه مساحت منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افزایش یافته است، گفت: با الحاق 2 هزار و 700 هکتار اراضی محدوده منطقه ویژه به این مرکز اقتصادی، مساحت این منطقه ویژه از یک هزار و 880 هکتار به 4 هزار و 580 هکتار رسیده است که جزیره صدرا نیز جزو محدوده دو هزار و 700 هکتاری منطقه ویژه اقتصادی بوشهر که در مجاورت خور لشکری در شمال بزرگراه بوشهر ـ برازجان، جزیره صدرا و سایر مناطق دریایی مجاور تا مرز جزیره نگین و عباسک می باشد، قرار می گیرد.
مختاری با بیان اینکه تاکنون به 138 سرمایهگذار در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر زمین واگذار شده است، تصریح کرد: 57 واحد در بخشهای صنعتی، خدماتی، شیمیایی، غذایی و انبارداری در حال فعالیت و بهره برداری هستند که 33 واحد آن صنعتی و 24 دیگر در بحث انبارداری فعالیت می کنند، از این تعداد 45 واحد سرمایهگذاری آن هنوز اجرایی نشده است و 28 واحد دیگر نیز در دست اجراست که امیدواریم با همکاری این عزیزان و مرتفع نمودن مشکل آنها در حوزه های ذیربط شاهد بهره برداری این واحدها نیز باشیم.
وی با بیان تحریم بندر شهید رجایی در بندرعباس و انتقال کانتینرها به بوشهر افزود: هم اکنون منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با همه امکانات و توان خود کار تخلیه و بارگیری این بنادر را انجام میدهد.
غلامرضا مختاری با تشریح مشکلات منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: بزرگترین مشکلات پیشروی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گازرسانی و برقرسانی است.
وی در خصوص اعتبارات پیش بینی شده جهت رفع این دو مشکل نیز اضافه کرد: البته ایستگاه فشار گاز تا درب منطقه ویژه اقتصادی بوشهر کشیده شده است که انتقال آن به واحدهای صنعتی هزینه ای بالغ بر 10 میلیارد ریال نیاز دارد. در زمینه برق رسانی از طریق پست فشار قوی که زمین آن در شهرک صنعتی در نظر گرفته شده است، مبلغ 5 میلیارد ریال از اعتبارات استانداری به برق منطقه ای فارس تزریق شده و 2 میلیارد و 500 میلیون ریال را نیز شرکت گاز استان و 2 میلیارد و 500 میلیون دیگر آن را نیز خود منطقه ویژه متقبل به پرداخت آن شده است که تلاش میشود در اسرع وقت با همکاری مسئولان ذیربط این مشکلات حل و فصل شود تا عزیزان سرمایه گذار از امکانات زیرساختی در زمینه سرمایه گذاری به نحو احسن استفاده نمایند.
مختاری با اشاره به اینکه در حال حاضر زمینه اشتغال بیش از یک هزار و 580 نفر در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فراهم شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از واحد ها از کارگران فصلی استفاده می کنند این رقم ممکن است متغیر باشد ولی در اکثر ماه های این اشتغال به نهایت خود می رسد که با بهره برداری واحدهای صنعتی دیگر این رقم نیز افزایش چشم گیری خواهد داشت.
مختاری در پایان و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که آیا بوشهر به بندر آزاد تجاری تبدیل می شود یا خیر، خاطر نشان کرد: با پیگیریهای مجدانه و دلسوزانه استاندار بوشهر و با اتمام طرحهای مطالعاتی و با تصویب هیئت دولت منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به بندرآزاد تجاری تبدیل خواهد شد که براساس مطالعات انجام شده بندر بوشهر با داشتن شاخصهای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، امنیتی دارای قویترین شاخص در ایجاد بندر آزاد تجاری در کشور است و این مهم پس از تصویب در هیئت دولت زمینههای لازم را برای ایجاد بندر آزاد تجاری بوشهر فراهم میکند.