مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: هیچ مشکلی برای واگذاری زمین بر
اساس روند قانونی به متقاضیان سرمایهگذاری نداشته و کمبود زمین هم در این
منطقه نداریم.
به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر؛ عبداله آورا در نشست خبری با حضور خبرنگاران بیان کرد: اکنون قیمت واگذاری زمین در منطقه ویژه بوشهر که مصوب هیئت مدیره منطقه است هر متر مربع 230 هزار ریال می باشد.
وی افزود: به متقاضیان دریافت زمین که ایده تولید و خدمات داشته باشند بدون محدودیت زمین واگذار میکنیم تا جلوی دلال بازی ها گرفته شود و متقاضیان هم نیازی نیست برای اخذ زمین به دلالان مراجعه کنند.
آورا گفت: هم اکنون 61 واحد صنعتی و خدماتی فعال در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در حال فعالیت هستند و کل سرمایهگذاری صورت گرفته در منطقه ویژه 6 هزار میلیارد ریال است که 750 نفر در واحدهای صنعتی و 100 نفر نیز در سازمان اداری منطقه ویژه مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون 139 قطعه زمین در این منطقه سرمایهگذاری شده است؛ تصریح کرد: 61 واحد در بخشهای صنعتی، خدماتی، شیمیایی، غذایی و انبارداری در حال فعالیت و بهره برداری هستند که 32 واحد آن صنعتی و 28 واحد دیگر در بحث انبارداری می باشند و از این تعداد 38 واحد سرمایهگذاری آن هنوز اجرایی نشده است و 30 واحد دیگر نیز در دست اجراست که امیدواریم با همکاری این عزیزان و مرتفع نمودن مشکل آنها در حوزه های ذیربط شاهد بهره برداری این واحدها نیز باشیم.
آورا افزود: از شرکتهای پاک شیمی، نوین چاپ آریانا، سنگ مصنوعی اورانوس، فرآوردههای دریایی دریازاد و سنگ فرش قرمز بازدید شود تا از نزدیک با مسائل و مشکلات این واحدها آشنا شده و امکان مشارکت در جهت جذب بیشتر سرمایه گذاران داخلی بدون هیچگونه محدودیت نسبت به تأسیس شرکت در منطقه به هر میزان سهم وجود داشته باشد.
وی در خصوص شرکت فرآورده های دریایی دریازاد ادامه داد: این شرکت با دریافت تسهیلات به مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون تومان از بانک کشاورزی استان بوشهر و صادرات میگوی پرورشی به کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس و نیز عرضه به بازار داخل کشور، هم اکنون با افت قیمت میگو در بازار جهانی با مشکلاتی مواجه شده است که امیدواریم بزودی این مشکلات رفع گردد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تصریح کرد: کل مساحت منطقه ویژه بوشهر که واحدهای تولیدی فعال در آن مستقر هستند یک هزار و 880 مترمربع بوده که از این میزان 500 هکتار به شرکتها و واحدهای مختلف واگذار شده است.
این مقام مسئول در خصوص منطقه آزاد بوشهر و اینکه آیا با ایجاد منطقه آزاد، منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از رونق می افتد، گفت: روش تیمی که موضوع منطقه آزاد را دنبال میکنند کاملاً کارشناسی است، هرچند منطقه آزاد مزایای بیشتری نسبت به منطقه ویژه دارد، اما نقش منطقه ویژه نیز مد نظر کارشناسان است تا از ضرر و زیان سرمایهگذاران در این منطقه جلوگیری شود.
آورا همچنین در مورد طرح توسعه بندر بوشهر در جزیره نگین و تأثیرات آن بر منطقه ویژه بوشهر خاطرنشان کرد: مخالفتی با ایجاد جزیره نگین نداریم، ظرفیتی که برای حمل و نقل کالا در بندر بوشهر باید ایجاد شود زیاد است و ایجاد زیرساختهای جزیره نگین مکملی برای منطقه ویژه است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در مورد وضعیت شهرک توریستی گفت: این سرمایهگذار که به عنوان مدیریت شرکت چای غنچه آسیا تقاضای اخذ زمین در منطقه ویژه بوشهر داشت با مسئولان وقت منطقه ویژه به توافق رسید و 124 هکتار زمین در اختیار این فرد قرار داده شد. در آن زمان فرد سرمایهگذار، 10 میلیارد ریال برای طراحی شهرک توریستی هزینه کرده بود و قیمت هر متر زمین نیز در منطقه ویژه بوشهر 110 هزار ریال بود.
آورا در ادامه گفت: یکی از تخلفاتی که در این قضیه از سوی منطقه ویژه صورت گرفت این بود که مسئولان وقت منطقه ویژه با درخواست سرمایهگذار برای بنام کردن زمینها به وی با این دلیل که میخواهد از بانک تسهیلات دریافت نماید موافقت کردند. پیش از این اتفاق با جهش قیمت دلار مواجه شدیم و سرمایهگذار هم اعلام میکند نمیتواند کار را پیش ببرد.
وی ادامه داد: برای حل مشکل، سرمایهگذار پیشنهاد میکند اجازه تفکیک زمین را بدهید تا سرمایهگذاران مختلفی را به بوشهر بیاورم تا در اراضی سرمایهگذاری کنند و با موافقت منطقه ویژه از این پیشنهاد، دومین تخلف هم از سوی شهرک توریستی صورت میگیرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر گفت: بعد از تفکیک اراضی، سرمایهگذار تا مدتی در بوشهر آفتابی نمیشود تا اینکه حدود هفت ماه پیش بود عدهای با مراجعه به منطقه ویژه اعلام میکنند میخواهیم خانههایمان را بسازیم و سند هم داریم و زمینها را از یک فرد سرمایهگذار (متقاضی سرمایهگذاری در منطقه ویژه بوشهر) خریداری کردیم.
آورا اضافه کرد: پس از این اتفاق، منطقه ویژه اقتصادی بوشهر اقدامات قانونی خود را به صورت جدی برای پیگیری موضوع از طریق اداره ثبت دنبال میکند تا این اداره کل، از انتقال اسناد به افراد دیگر جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون پرونده تخلف زمینخواری (شهرک توریتسی) در منطقه ویژه بوشهر اقامه دعوا شده بیان داشت: سپس نهادهای نظارتی به این پرونده ورود میکنند و با اقدامات و پیگیریهای منطقه ویژه، جلوی ساخت و ساز گرفته میشود و اکنون نیز این پرونده در مراجع قضایی در حال پیگیری است و انتظار داریم دستگاه قضا هر چه زودتر وضعیت این پرونده را مشخص کند.
مدیریت ارشد منطقه با بیان اینکه دادگاه در حال حاضر دستور توقیف اراضی را صادر کرده است، گفت: انتظار داریم اگر تخلفی هم صورت گرفته در چارچوب قانون رسیدگی شود و از دستگاه قضا انتظار داریم این پرونده را با اولویت در دستور کار قرار دهد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در خصوص زمینهای راکد نیز از طریق واحد حقوقی منطقه ویژه در حال بازپسگیری آنها و واگذار به سرمایه گذاران واجد شرایط هستیم.
اکبر صابری نیز در این نشست اظهار داشت: امسال توسط مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است و رسانهها در زمینه تحقق این شعار نقش بسیار مهمی دارند.
معاون فرهنگی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ادامه داد: یکی از مهمترین کارهایی که رسانهها و خبرنگاران برای تحقق این مهم دارند، حمایت از صنایع داخلی و تولیدکنندگان بومی است که باید همه رسانهها در این زمینه عزم جدی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در استان بوشهر تولیدکنندگان متعددی وجود دارد که بعضاً به علت عدم برخورداری از بازار مناسب، به حالت زیانده تبدیل شدهاند و باید برای معرفی این شرکتها تلاش بیشتری صورت پذیرد.
صابری همچنین به بخشی از برنامههای فرهنگی این منطقه اشاره کرد و افزود: در آستانه ایام دهه مبارک فجر و سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی قرار داریم که برنامههای مختلفی در این منطقه برگزار خواهد شد که یکی از این برنامه ها جشنی با همین مناسبت جهت پرسنل منطقه ویژه به همراه خانواده های آنها می باشد که با هماهنگی های انجام شده با صدا و سیمای مرکز بوشهر این مراسم روز بعد از شبکه استانی پخش خواهد شد.