مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از ابراز تمایل سرمایهگذاران اماراتی برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد.
به گزارش "روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر"؛ مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از ابراز تمایل سرمایهگذاران اماراتی برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد.
عبدالله آورا اظهار داشت: به منظور رونق هرچه بیشتر منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با اصناف مختلف در حال مشورت هستیم و با مشاوره گرفتن از نظرات و تجارب آنها ظرفیتهای مغفول مانده را شناسایی میکنیم تا راههای تقویتشان را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: از عمده مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی، وارد کردن تجهیزات مورد نیاز خط تولید کالاها بدون دریافت عوارض گمرکی و مالیاتی است و همین امر از زمینههای مهم برای ترغیب به سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر است و این معافیت گمرکی و مالیاتی کمک میکند تا هزینه خرید تجهیزات مورد نیاز تولید یک کالا تا 30 درصد کاهش یابد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خاطرنشان کرد: مواد اولیهای که واحدهای تولید مناطق ویژه اقتصادی وارد کشور میکنند نیز بدون حقوق و عوارض گمرکی است.
آورا با اشاره به اینکه قانون کار در مناطق ویژه راحتتر از سایر مناطق است، بیان داشت: صادر شدن کالاهای تولیدی در مناطق ویژه اقتصادی نیز از دیگر مزیتهای منطقه اقتصادی ویژه است که این امر میتواند مشوق خوبی برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر باشد.
وی گفت: بعضی از سرمایهگذاریها در منطقه ویژه اقتصادی اشتباه بوده و بعضا مشاهده شده که واحدهایی کالای اولیه را از داخل کشور تهیه میکرده و تنها از مزیت وارد کردن تجهیزات و ماشینآلات برای خط تولید بهرهمند شدهاند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با تاکید براینکه سرمایهگذاری در مناطق ویژه باید با فکر باز صورت بگیرد، گفت: خیلی از واحدها از رونق و پیشرفت خوبی برخوردار ولی با مشکل نقدینگی مواجه هستند.
آورا بیان کرد: سالهای گذشته در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ارزش افزوده و تخفیف گمرکی به آن توجه لازم نشده و سرمایهگذاران نیز نتوانستهاند از این مزیت بهرهمندی لازم را ببرند. از این رو پیگیری ارزش افزوده و تخفیف گمرکی را با جدیت برای سرمایهگذاران منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به طور جدی در دستور کار قرار داده و بخشی از امور مربوط به آن را انجام دادهایم.
وی همچنین از ابراز تمایل سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر خبر داد و گفت: سرمایهگذاران اماراتی ابراز تمایل فراوانی برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و به ویژه احداث یک نیروگاه برق دارند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه فروش زمین، درآمد زیادی برای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نداشته است، گفت: با برآوردی که صورت گرفته، از زمینی که به منطقه ویژه اقتصادی فروخته شده و سپس توسط منطقه ویژه به سرمایهگذاران واگذار میشود، به دلیل متحمل شدن هزینههایی مانند تامین آب و برق و احداث جاده دسترسی از محل فروش زمین، درآمدی به منطقه ویژه اقتصادی نمیرسد.
علیاکبر شریفپور بوشهری در نشست مشترک شماری از فعالان اقتصادی با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر اظهار کرد: بندر بوشهر در گذشته به دلیل مبدا ورود کالا به کشور، یکی از ارزانترین بنادر کشور و بیشتر رونق تجاری آن به خاطر مرکز تولید کالا بوده است و این انگیزه باید در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نیز فراهم شود تا شاهد رونق هرچه بیشتر منطقه ویژه اقتصادی بوشهر و به دنبال آن رونق دوباره بندر بوشهر باشیم.
وی با تاکید بر اینکه برای رونق منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نباید تنها دل به برداشتن عوارض گمرکی ببندیم، بیان کرد: باید با بهرهوری از ظرفیتهای موجود زمینه ترغیب حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را فراهم کنیم.
شریفپور بوشهری گفت: در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر درآمد خوب بوده ولی عدم وجود برنامهریزی و مدیریت صحیح موجب شده تا این منطقه اقتصادی انتظارات را برآورده نکند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر تاکید کرد: تعدادی از سرمایهگذاران عمانی نیز از اتاق بازرگانی ایران درخواست کردهاند تا قسمتی از بافتهای قدیمی استانهای کشور را با هدف ایجاد زیرساختهای گردشگری مانند احداث هتل در اختیار بگیرند و اتاق بازرگانی بوشهر نیز با اداره کل میراث و گردشگری بوشهری مذاکراتی داشته تا با انتخاب محل مناسب زمینه سرمایهگذاری سرمایهگذاران کشور عمان در بوشهر را فراهم کند.
وی ادامه داد: شرایطی که توسط منطقه ویژه اقتصادی بوشهر برای حضور سرمایهگذاران خارجی تعریف شده، باید بازنگری شود تا زمینه سرمایهگذاری موثر سرمایهگذاران خارجی در بوشهر فراهم شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز در این نشست بیان داشت: امتیازات مناطق ویژه اقتصادی زیاد قابل توجه نیستند و با توجه به تعداد زیاد مناطق آزاد در کشور باید با واگذاری تسهیلات مناسب به سرمایهگذاران، زمینه حضور آنها در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را فراهم کرد.
قاسم بادمهر یادآور شد: در وضعیت کنونی باید از تمرکز بر میزان تولید کاسته شود و نگاهها بیشتر به سمت ایجاد زیرساختهای مناسب سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر باشد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بوشهر نیز بیان داشت: در حال حاضر منطقه ویژه اقتصادی 2 بوشهر از لحاظ ورود کالا تعطیل است، از اینرو گمرک این منطقه باید فعالتر عمل کند.
خورشید گزدرازی افزود: با تجربهای که از منطقه آزاد تجاری دیدهایم، ایجاد آن فقط شرایط تورمی ایجاد میکند و در استان بوشهر زیرساختهای مناسب برای ایجاد منطقه آزاد تجاری وجود ندارد.